Visit The Venus Project

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ (EARTH HOUR) - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ?

ΑΠΟ: http://underinformation.wordpress.com

Δημοσιεύθηκε από satyrikon στο Μαρτίου 6, 2009
earth-hour-candles-lg

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΠΛΗ. ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Η “ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η WWF(World Wide Fund for Nature/World Wildlife Fund) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΟ 2007.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΠΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ”Climate Savers

Μπορούν και οι επιχειρήσεις να εργασθούν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πολυεθνικές εταιρείες εργάζονται με το WWF για να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που παράγουν και υπολογίζεται πως μέχρι το 2010 αυτές οι εκπομπές θα μειωθούν κατά 14 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Μάθετε περισσότερα για τους Climate Savers και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.”

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (Climate Savers) ΤΗΣ WWF ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΓΗ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ:

- Catalyst
- Hewlett Packard
- IBM
- Johnson & Johnson
- JohnsonDiversey
- Lafarge
- Nike
- Nokia
- Nokia Siemens Networks
- Novo Nordisk
- Polaroid
- Sagawa
- Spitsbergen Travel
- Sony
- Tetra Pak
- The Collins Companies
- The Coca Cola Company
- Xanterra Parks & Resorts
- Sofidel

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ WWF ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ “ΣΩΣΟΥΝ”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠ΄ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ WWF

Presidents 1962 - Present[8]
Years Name
1962-1976 HRH Prince Bernhard of the Netherlands
1976–1981 John H Loudon
1981–1996 HRH Prince Philip, Duke of Edinburgh
1996–1999 Syed Babar Ali
2000 Ruud Lubbers
2000–2001 Hon. Sara Morrison
2001–present Chief Emeka Anyaoku

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

πιτσιρίκος

Μην αφήνετε την "Ελευθεροτυπία" να αργοπεθαίνει. Βοηθήστε την να κλείσει αξιοπρεπώς. Μην αγοράζετε "Ελευθεροτυπία".

Δευτέρα, Μάρτιος 16, 2009
Η Ώρα της Γης

Το Σάββατο 28 Μαρτίου είναι η Ώρα της Γης και η οργάνωση WWF μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Πρέπει να το κάνουμε;
Η απάντηση εδώ!



Το να σβήνεις τα φώτα δεν είναι διαμαρτυρία – είναι οικονομία στο ρεύμα. Το σωστό θα ήταν στις 28 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, να ανάψουμε όλα τα φώτα και να βάλουμε σε λειτουργία το φούρνο, το θερμοσίφωνα, το πλυντήριο, το σίδερο, την ηλεκτρική σκούπα, το μίξερ, το μπλέντερ, το φούρνο μικροκυμάτων, τον ανεμιστήρα, το σεσουάρ, τον υπολογιστή, τον εκτυπωτή, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και όποια άλλη ηλεκτρική συσκευή διαθέτουμε. Έτσι θα γίνει μπλακ άουτ και θα γίνει αισθητή η διαμαρτυρία μας.

Ακόμα πιο σωστό θα ήταν να καταστρέψουμε όλα τα αυτοκίνητα και τις βιομηχανίες. Έτσι, θα μειωνόταν πραγματικά η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ, είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνουμε πλιάτσικο στα πολυκαταστήματα. Θα εκμεταλλευτούμε το σκοτάδι και θα αρπάζουμε ό,τι γουστάρουμε.

Μόνο, πάρτε κάνα φακό μαζί σας γιατί δεν θα βλέπετε την τύφλα σας και υπάρχει κίνδυνος να απαλλοτριώσετε άλλο μοντέλο τηλεόρασης και laptop από αυτά που είχατε βάλει στο μάτι.

Οι μπαταρίες του φακού, κοιτάξτε να είναι οικολογικές. Πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον.

posted by πιτσιρίκος @ Δευτέρα, Μάρτιος 16, 2009