Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

«Της χρωστάτε, δε σας χρωστάει…»
Η ιστορία της Χαρίκλειας Ανανιάδου έχει κάνει ήδη το γύρο της Ελλάδας. Το καμένο της περίπτερο αναστηλώθηκε από τους αναρχικούς και τώρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης της ζητά να καταβάλει εισφορές και πρόστιμα, τα οποία ο ίδιος είχε υποσχεθεί ότι θα παραγραφούν…


Παρά το γεγονός ότι το περίπτερο της κ. Ανανιάδου κάηκε στις 2 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων οι αρχές αρνήθηκαν να την εντάξουν στους δικαιούχους του επιδόματος για την αποκατάσταση των ζημιών. Δράση τότε ανέλαβαν οι αναρχικοί οι οποίοι άνοιξαν λογαριασμό στην τράπεζα και συγκέντρωσαν 12.800 ευρώ τα οποία και της παρέδωσαν ώστε να αναστηλωθεί το περίπτερο, στο οποίο η κ. Χαρίκλεια εργάζεται επί 50 χρόνια.

Νέο πλήγμα

Αυτή τη φορά το πλήγμα ήρθε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος της ζητά να πληρώσει χρέη ύψους 4.200 ευρώ. Το ποσό αφορά χρέη από μη καταβληθέντα δημοτικά τέλη (τα οποία ασφαλώς δεν μπορούσε να πληρώσει εφόσον το περίπτερο έμεινε κλειστό για αρκετούς μήνες) αλλά και πρόστιμα επί των χρεών αυτών. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε υποσχεθεί πως τα χρέη και το πρόστιμο θα παραγραφούν, υπόσχεση που όπως φαίνεται ξεχάστηκε.

Όπως δήλωσε η κ. Ανανιάδου στα ΝΕΑ στις 19.3.09 το περίπτερό της είχε επανειλημμένα λεηλατηθεί και είχε δυσκολίες να πληρώσει τα τέλη και είχε ζητήσει διακανονισμό. «Προτού, όμως, καταφέρω να ξεπληρώσω τα χρέη μου μου έκαψαν το περίπτερο, οπότε επί δύο μήνες δεν μπορούσα να δουλέψω. Τότε, ο δήμαρχος δήλωσε δημόσια ότι θα μου χαριστούν», είπε χαρακτηριστικά ενώ για τους αναρχικούς που τη βοήθησαν δήλωσε πως «Αν δεν ήταν τα παιδιά, δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα».

Τελεσίγραφο

Έτοιμοι να αναλάβουν και πάλι δράση για την ελάφρυνση της κ. Χαρίκλειας δηλώνουν οι αναρχικοί, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους δίνουν προθεσμία έως σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου, στον δήμαρχο να διαγράψει το χρέος και το πρόστιμο. Σε διαφορετική περίπτωση αναφέρουν πως θα ξεκινήσουν άλλη μια φορά οικονομική αλληλεγγύη για τα 4.199,34 ευρώ και θα τους παραδώσουν (δήμαρχο και νομάρχη) «στην ευαισθησία και στην κριτική της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί ό,τι την ψεκάζει με χημικά απαξίας και κοροϊδίας!».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης αναφέρει:

«ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ αυτή την φορά φωτιά στο περίπτερο της 74χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 74ΧΡΟΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΕΣΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΗΝ 74ΧΡΟΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΕΣΑΣ

Μπορεί το κάψιμο ενός περιπτέρου ή το σπάσιμο μιας επιχείρησης από την δράση της τυφλής και αντικοινωνικής βίας να είναι χουλιγκανισμός και βλακεία, αλλά ο καθημερινός Εμπρησμός στην ζωή των εργαζομένων από την εξουσία, είναι σαδισμός, αυταρχισμός και ωμή τρομοκρατία.

Στο τέλος του περασμένου χρόνου συγκεντρώσαμε 12.800 ευρώ για να ξαναστηθεί ξανά στα πόδια της και να σταματήσει το βασανιστήριο της ανεργίας για την 74χρονη Χαρίκλεια Ανανιάδου που το περίπτερο της έγινε στάχτη στις 2/11/08,κατά την διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ νεαρών και μονάδων καταστολής έξω από την παλαιά Φιλοσοφική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε ένα εργοστάσιο πολέμου και βαρβαρότητας που έχει διαμορφωθεί παγκόσμια από το κεφάλαιο και τις συμμορίες τού άγριου καπιταλισμού, εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι πού μένουν μέρα με την μέρα άνεργοι, πεινασμένοι, ανασφαλείς και άστεγοι, εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι που αναγκάζονται μέχρι και την "δύση" της ζωής τους να εργάζονται σιδηροδέσμιοι με τα χρέη και τις οφειλές στους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας του κρατισμού πού ευημερεί από τον ιδρώτα, τον μόχθο και τα ποτάμια αίματος των εκμεταλλευομένων.

Ανάμεσα στους τελευταίους θα συναντήσετε και την συντρόφισσα 74χρονη Χαρίκλεια Ανανιάδου πού αγωνίζεται παρά το βάρος των χρόνων μιας ολόκληρης ζωής, να στηρίξει και να θρέψει τους δικούς της ανθρώπους ,μια μεγάλη φαμελιά εκεί στην Θεσσαλονίκη!
Μέσα σ΄αυτό το κολαστήριο πού παράγει ευθύνες, ανάγκες και υποχρεώσεις πού στο τέλος μας ξεπερνούν, μας πνίγουν και μας ισοπεδώνουν, κανείς μας δεν γλιτώνει τις "οικονομικές διαφορές" με τα διευθυντήρια, τα υπουργεία και τις αντιπροσωπείες αυτής της εργασιακής τρομοκρατίας!

΄Έτσι και η Χαρίκλεια Ανανιάδου μέσα σ΄αυτή την απάνθρωπη διαδικασία πού μόνο θύματα σπέρνει στον βωμό της επιβίωσης, "δημιούργησε" χρέη συνολικά 4.199,34 ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης από δημοτικά τέλη και πρόστιμα πού δεν μπόρεσε να καλύψει! Στα μέσα τού περασμένου Νοέμβρη, η Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών του δήμου, λόγω της καταστροφής τού περιπτέρου της, αποφάσισε να δείξει "κοινωνικό πρόσωπο" και της ανακοίνωσε πως "της χαρίζονται όλες οι οφειλές"!

Ο καιρός πέρασε, το "κοινωνικό πρόσωπο" έγινε όπως η πρώτη ύλη του κερί και έλιωσε και μια πού η επιχείρηση οικονομικής αφαίμαξης των εργαζομένων είναι σε εξέλιξη για την "επανίδρυση του Κράτους", η Δημοτική εξουσία που τους δημότες τους βλέπει μόνο σαν νούμερα και εισπρακτικά ποσά, επανήλθε με την απαίτηση της καταβολής τού χρέους και πως "αν θέλει να βγάλει φορολογική ενημερότητα πρέπει να πληρώσει"!

Επειδή το ψέμα, η αδικία και η βία απέναντι στην Χαρίκλεια Ανανιάδου θα βρει την αντίστασή μας και άλλη μια φορά την υπεράσπισή της, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη από μέρους μας,

Επειδή αυτοί μάς ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ και ΤΙΠΟΤΑ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, δίνουμε προθεσμία μέχρι και την Παρασκευή 20/3/09, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλο και τον νομάρχη Ψωμιάδη ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ αυτή την φορά στ΄ αλήθεια και το τελευταίο ευρώ της εξοντωτικής ποινής-οφειλής της συντρόφισσας εργαζομένης 74χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου!

Στην περίπτωση πού δεν θα κάνουν αυτό πού πρέπει να κάνουν, θα ξεκινήσουμε άλλη μια φορά οικονομική αλληλεγγύη για τα 4.199,34 ευρώ και θα τους παραδώσουμε άλλη μια φορά, όπως τους αξίζει, στην ευαισθησία και στην κριτική της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί ό,τι την ψεκάζει με χημικά απαξίας και κοροϊδίας!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ 74ΧΡΟΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ
Αναρχική/Αντιεξουσιαστική πρωτοβουλία
από Αθήνα, Κορινθία και Αχαΐα».

Δημοσίευση: 20-03-2009 14:13 από Ομάδα TVXS

και κατα τ'άλλα εν οι κουκκουλοφόροι και οι αναρχικοί που φταιν. Ντάξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: