Visit The Venus Project

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

πρώτα ο θεός και μετα οι μαλάκες

Σε επίσκεψη στην Αφρική, ο Πάπας ευλογεί το θάνατο


Στην πρώτη επίσκεψη στην Μαύρη Ηπειρο μετά την ενθρόνιση του, ο Βενέδικτος XVI επάνελαβε την πλήρη αντίθεση του Βατικανού στη χρήση προφυλακτικών. Την ίδια στιγμή, μόνο στην υποσαχάρια Αφρική πάνω από 22 εκατ. είναι φορείς του AIDS ενώ 11,5 εκατ. παιδιά έχουν μείνει ορφανά. Μόνο το 2007, πέθαναν απο το AIDS 1,5 εκατ. Αφρικανοί.
Απο την εποχή της εκλογής του, 4 χρόνια πριν, ο Πάπας είχε καταστήσει σαφές ότι θα συνέχιζε την πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας, που τάσσεται κατά της χρήσης προφυλακτικών για λόγους "ηθικής". Είχε όμως συστήσει μια επιτροπή για να γνωμοδοτήσει αν θα μπορούσε να επιτραπεί η χρήση τους στις περιπτώσεις παντρεμένων ζευγαριών, αν κάποιος από τους δύο είναι φορέας του ιού.

Με ευκαιρία το ταξίδι του στην Αφρική, που άρχισε σήμερα, ο Πάπας επανέλαβε ευθέως τη θέση του, η οποία καταδικάζει σε θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους. Σημειώνεται ότι η περιοχή έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο από την ασθένεια σύμφωνα με τον ΟΗΕ και την Παγκοσμια Οργάνωση Υγείας. Από τα παιδιά που έχουν προσβληθεί από το AIDS σε όλο τον κόσμο, 9 στα 10 κατοικούν στην Αφρική.





Δημοσίευση: 18-03-2009 04:38 από Ομάδα TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: