Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

D.C.A. - ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΛΛΑ...

[1] Ο γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά ανακάλυψε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο βοηθά δραστικά στην υποχώρηση της ασθένειας!!

Μάλιστα σε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του πνέυμονα, του στήθους και του εγκεφάλου επιτεύχθηκε συρρίκνωση των καρκινικών όγκων πάνω από 70%!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ;;;


ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.


ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.


ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!«Βρίσκομαι στην 24η ημέρα θεραπείας με DCA. Τον περισσότερο καιρό αισθάνομαι καλά, αν και λίγο αδύναμος, και κάποτε πέφτω σε λήθαργο. Πήγα σήμερα για τις καθιερωμένες εξετάσεις με πολλές ελπίδες μιας και ο πόνος από τον κυρίως όγκο μου εξαφανίστηκε τις τελευταίες μέρες. Ο όγκος είχε μειωθεί. Βέβαια έκανα χημειοθεραπείες τον Ιανουάριο, οπότε μπορεί να οφείλεται σε αυτές. Δεν πιστεύω ότι το DCA είναι άχρηστο. Σίγουρα όμως δεν είναι η μαγική σφαίρα που όλοι ελπίζαμε ότι θα ήταν. Ισως να είναι τελικά ένα καλό συμπλήρωμα σε μια ήδη υπάρχουσα θεραπεία με χημικά φάρμακα και ακτινοβολία».


Αυτή είναι μόνο μία από τις περίπου 500 εξιστορήσεις που μπορεί κανείς να βρει σε κάποιο από τα sites που διακινούν ημιπαρανόμως την πειραματική αντικαρκινική ουσία DCA, την οποία χρησιμοποιεί ο Ελληνας παθολόγος Ευάγγελος Μιχελάκης, στην Αλμπέρτα του Καναδά, στις έρευνές του για τον καρκίνο. Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσα σε αυτούς και περισσότεροι από 100 Ελληνες ασθενείς, έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν το πειραματικό του σκεύασμα προκειμένου να θεραπευτούν από την επάρατο νόσο.
Σε κατοικίδια...
«Στην αρχή τα sites που έκαναν τη διακίνηση χρησιμοποιούσαν τη δικαιολογία ότι το πουλούν σε κατοικίδια, οπότε δεν υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο. Επειτα όμως μου έστελναν email, όπου με ρωτούσαν τι δόσεις να δώσουν για σκυλιά 80 και 90 κιλών. Προφανώς δεν επρόκειτο για σκυλιά» λέει ο καθηγητής Μιχελάκης, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Η εκτίμησή του είναι ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι υποβάλλονται αυτή τη στιγμή σε αυτοθεραπεία. Το κάνουν όμως με τρόπο επιφανειακό, αναποτελεσματικό και επικίνδυνο. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους σε αυτά παίρνουν την ουσία χωρίς εποπτεία γιατρού και φυσικά χωρίς να μετέχουν σε οποιαδήποτε συστηματική κλινική δοκιμή. Αντίθετα κάνουν τα πειράματα μόνοι τους. Για κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους το DCA είναι η τελευταία ελπίδα επιβίωσης. Για τους επιστήμονες, όμως, είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
«Καταγράφουν μεν τις εμπειρίες τους στο Ιντερνετ και αλληλοενημερώνονται, αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν μπορεί έτσι κανείς να καταλάβει αν κάνει καλό ή κακό το φάρμακό μας», λέει ο κ. Μιχελάκης.
Η ιστορία ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, όταν ο γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης, καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά, παρατήρησε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση (μια σπάνια ασθένεια που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του καρκίνου) βοηθάει στην υποχώρησή της.
Τι είναι το DCA
«Το DCA είναι ένα απλό άλας που αναστέλλει ένα ένζυμο των μιτοχονδρίων. Τα μιτοχόνδρια είναι οι μονάδες παραγωγής ενέργειας των κυττάρων μας. Καθορίζει αν θα μπουν υδατάνθρακες στο μιτοχόνδριο για να παραχθεί ενέργεια ή όχι. Οσο πιο πολλοί υδατάνθρακες μπαίνουν στα μιτοχόνδρια, τόσο περισσότερο ενεργοποιούνται αυτά. Τα μιτοχόνδρια όμως ελέγχουν και τον κυτταρικό θάνατο. Οταν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να παράγουν όση ενέργεια χρειάζεται το κύτταρο, το οδηγούν στην αυτοκτονία για να μην προκληθεί βλάβη στο DNA των απογόνων τους». Μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι τα μιτοχόνδρια υφίστανται τις συνέπειες του καρκίνου μέσω των γενετικών βλαβών που αυτός επιφέρει ούτως ή άλλως σε όλο το κύτταρο. Τελευταία όμως έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια νέα επιστημονική άποψη.
«Πιστεύουμε ότι ο καρκίνος επιλέγει να καταστέλλει τα μιτοχόνδρια γιατί με αυτό τον τρόπο αναστέλλει τον κυτταρικό θάνατο, ενώ ο ίδιος παράγει ενέργεια με εναλλακτικές μεθόδους. Το DCA κατάφερε να επαναδιεγείρει τα μιτοχόνδρια και αυτά με τη σειρά τους να ενεργοποιήσουν τον κυτταρικό θάνατο. Ετσι σκοτώνονται τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από καρκίνο». Αλλες δύο τουλάχιστον έρευνες αποδεικνύουν ότι έχει βάση η θεωρία που λέει πως ο καρκίνος αιχμαλωτίζει τα μιτοχόνδρια των κυττάρων, δημιουργώντας ελπίδες για μια νέα αποτελεσματικότερη χημειοθεραπεία. Αυτό είναι μια σπουδαία είδηση, αφού ανατρέπει μια πεποίθηση που ίσχυε στην επιστήμη από το 1926. Απέχει παρασάγγας, όμως, από το να συνιστά αξιόπιστη θεραπεία.
«Πολλά υποψήφια φάρμακα είναι θαυμάσια όταν δοκιμάζονται σε ποντίκια. Οταν πάμε σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους όμως, απορρίπτουμε έως και το 95% αυτών» λέει ο κ. Μιχελάκης.
«Εχουμε μάθει να σκεφτόμαστε τους πολλούς και όχι τους λίγους. Αν αρχίσεις και δίνεις το φάρμακο αυτό σε λίγους χωρίς μάλιστα να το κάνεις στο πλαίσιο μιας καλά δομημένης κλινικής έρευνας, ούτε θετικά ούτε αρνητικά αποτελέσματα μπορείς να πάρεις. Με ρωτάνε συχνά τι έχουν να χάσουν, όσοι προσπαθούν να αυτοθεραπευθούν. Πολλά, είναι η απάντηση. Συχνά συναντάμε περιπτώσεις όπου ο γιατρός προβλέπει έξι μήνες ζωής και ο άρρωστος ζει τρία και πέντε χρόνια. Αν αυτό το φάρμακο έχει σοβαρές παρενέργειες –κάτι που δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή–, τότε μπορεί να ζήσει λιγότερο και με πολλά προβλήματα».
Μεγάλη δημοσιότητα
Ο Μιχελάκης δημοσίευσε την επιστημονική του εργασία στις 17 Ιανουαρίου φέτος. Αμέσως έδειξαν ενδιαφέρον και αναπαρήγαγαν την είδηση ο Εconomist, το περιοδικό Newsweek και το περιοδικό New Scientist. Λίγες μέρες μετά, ο Μιχελάκης έδωσε συνέντευξη στο CNN. Αυτό αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των ασθενών αλλά και των επιτήδειων που προσπαθούν να το εμπορευθούν. Το DCA είναι μια ουσία που παράγεται μόνο από δυο πανεπιστήμια παγκοσμίως, αφού χρησιμοποιείται εδώ και τριάντα χρόνια για τη θεραπεία ασθενειών των μιτοχονδρίων. Μπορεί όμως εύκολα να παραχθεί από οποιοδήποτε χημικό εργαστήριο. Η καινοτομία βρίσκεται μονάχα στην ιδέα ότι μπορεί να έχει αντικαρκινική δράση. Επιπλέον, δεν διαθέτει κανείς πνευματικά δικαιώματα πάνω της.
«Είμαστε μπροστά σε ένα περίεργο δίπολο. Από τη μια είναι καλό που δεν το ελέγχει μια φαρμακευτική εταιρεία, γιατί αυτές ενδιαφέρονται για το κέρδος τους και όχι για τα φάρμακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άνθρωποι στην Κίνα και την Ινδία δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε αυτά. Από την άλλη, αν ο καθένας μπορεί να τα παρασκευάσει, είμαστε απροστάτευτοι απέναντι σε παρόμοια φαινόμενα. Γι’ αυτό χρειάζεται να επαγρυπνεί το κράτος. Το Ιντερνετ σίγουρα διευκολύνει αυτά τα φαινόμενα» λέει ο ίδιος.
Ο Ευάγγελος Μιχελάκης δηλώνει τώρα συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την εξέλιξη της ανακάλυψής του: «Φαίνεται μεν πως χτυπάμε μια αχίλλειο πτέρνα του καρκίνου, αλλά η στατιστική δεν είναι υπέρ μας».
Αγνωστες οι παρενέργειες
Το DCA είναι ένα κανονικό χημιοθεραπευτικό φάρμακο με άγνωστες όμως ακόμα παρενέργειες. Οπως συμβαίνει με πολλά αντικαρκινικά σκευάσματα, το DCA ενδέχεται να προκαλεί περιφερειακή νευροπάθεια (μουδιάσματα, παραισθήσεις και βλάβες στην ισορροπία), ιδιαίτερα όταν ένας ασθενής ήδη πάσχει από κάποια βλάβη τέτοιου τύπου. Ακόμα χειρότερα, ο συνδυασμός με άλλα φάρμακα μπορεί να κάνει την παρενέργεια αυτή απρόβλεπτη. Μόλις τώρα ξεκινάνε οι κλινικές έρευνες σε καρκινοπαθείς, όπου οι γιατροί θα ελέγξουν πώς λειτουργεί το φάρμακο στον ανθρώπινο οργανισμό.

Hμερομηνία : 22-04-2007
Copyright: http://www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

"«Βρίσκομαι στην 24η ημέρα θεραπείας με DCA. Τον περισσότερο καιρό αισθάνομαι καλά, αν και λίγο αδύναμος, και κάποτε πέφτω σε λήθαργο. Πήγα σήμερα για τις καθιερωμένες εξετάσεις με πολλές ελπίδες μιας και ο πόνος από τον κυρίως όγκο μου εξαφανίστηκε τις τελευταίες μέρες. Ο όγκος είχε μειωθεί. Βέβαια έκανα χημειοθεραπείες τον Ιανουάριο, οπότε μπορεί να οφείλεται σε αυτές. Δεν πιστεύω ότι το DCA είναι άχρηστο. Σίγουρα όμως δεν είναι η μαγική σφαίρα που όλοι ελπίζαμε ότι θα ήταν. Ισως να είναι τελικά ένα καλό συμπλήρωμα σε μια ήδη υπάρχουσα θεραπεία με χημικά φάρμακα και ακτινοβολία».Αυτή είναι μόνο μία από τις περίπου 500 εξιστορήσεις που μπορεί κανείς να βρει σε κάποιο από τα sites που διακινούν ημιπαρανόμως την πειραματική αντικαρκινική ουσία DCA"

αυτή πιστεύω είναι μια ματιά από τα έξω από ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα σαν μονοδιάστατες εικόνες, όταν τα ζεις όμως και ξέρεις τι γλινεται τότε ξέρεις ότι η χημειοθεραπεία προκαλέι καρκίνο και ότι η ακτινοθεραπεία επιφέρει αρ΄κετα προβλήματα παρά απο αυτά που λύνει, π.χ.εγκαύματα. η παραπληροφόρηση τελικά κάνει καλύτερη δουλεια απ' ότι η πραγματική γνώση...