Visit The Venus Project

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Δολοφονίες και βασανιστήρια από Χαμάς καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία


Hμερομηνία : 10-02-09

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τη διοίκηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας να σταματήσει τη «θανατηφόρα εκστρατεία της των απαγωγών, τις προμελετημένες και παράνομες δολοφονίες, τα βασανιστήρια και τις απειλές θανάτου», κατά των πιθανολογούμενων συνεργατών του Ισραήλ, και άλλων αντιπάλων της.

Σε ανακοίνωση της στα ΜΜΕ, η Οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ότι τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από οπλοφόρους της Χαμάς, και πολλοί άλλοι έχουν πυροβοληθεί στα πόδια, στα γόνατα ή έχουν τραυματιστεί με ορισμένους άλλους τρόπους για να τους προκληθεί σοβαρΠλήρης  στοίχισηή αναπηρία.

Η εκστρατεία της Χαμάς διεξήχθη κατά τη διάρκεια και μετά τη διάρκειας τριών εβδομάδων ισραηλινή στρατιωτική επίθεση κατά των μαχητών της στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου.

Η Αμνηστία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι μια ερευνητική των πραγμάτων επιτροπή η οποία επισκέφθηκε την περιοχή στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης αλλά κα μετά, κατέγραψε μαρτυρίες «από αρκετά θύματα καθώς και από ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες που μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τις μαρτυρίες τους».

Άλλοι, σύμφωνα με την Οργάνωση, δεν θέλησαν να μιλήσουν από το φόβο αντιποίνων.

«Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την de facto διοίκηση της Χαμάς να σταματήσει αμέσως την εκστρατεία της παραβίασης των δικαιωμάτων (των ανθρώπων αυτών) και να συμφωνήσει στον σχηματισμό μιας ανεξάρτητης, αμερόληπτης εθνικής επιτροπής ειδικών που θα ερευνήσει τα περιστατικά αυτά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: