Visit The Venus Project

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Τεράστια βάση προσωπικών δεδομένων

Written by: Anestis Chatzidiakos December 31, 2008



Στο παρελθόν έχει ακουστεί ξανά πως υπάρχουν σχέδια για μια τεράστια βάση δεδομένων, που θα περιέχει λεπτομέρειες για τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα emails και την γενικότερη χρήση του internet από τους χρήστες. Ίσως ακόμα χειρότερα να ακουστούν τα πράγματα, αν προσθέσουμε ότι όλο αυτό το σχέδιο θα υλοποιηθεί από ιδιωτική εταιρεία κι όχι από κάποιο δημόσιο οργανισμό, κάτω από την επίβλεψη όμως των Αρχών.
Οι αντιδράσεις είναι γνωστές και αναμενόμενες, καθώς αναφέρονται σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του προσωπικού απορρήτου. Το γεγονός ότι το κράτος θα εποπτεύει την διαδικασία δεν διασφαλίζει στους επικριτές του σχεδίου, ότι οι πληροφορίες που θα αποθηκεύονται σ’ αυτή την βάση δεν θα χρησιμοποιηθούν με λανθασμένο ή ακόμα και με κακόβουλο τρόπο.
Η υλοποίηση αυτής της βάσης θα στοιχίσει περίπου 12 δισεκατομμύρια λίρες και σ’ αυτήν δεν θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, το περιεχόμενο των συνομιλιών ή των μηνυμάτων, άλλα οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων που επισκέπτεται ο χρήστης, όπως και τα στοιχεία των αποστολέων και των παραληπτών μηνυμάτων ή κλήσεων, καθώς και η ώρα που αυτές πραγματοποιήθηκαν.
Όλα αυτά μας έρχονται από την Βρετανία, ωστόσο αν υλοποιηθούν πιθανότατα να αρχίσουν παρόμοια σχέδια και σε άλλες χώρες, όπως και στην Ελλάδα.
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια: