Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009

αποχή - απόχη όπως το δει ο καθένας...

Λευκωσία: Ένας στους δύο πολίτες γύρισε την πλάτη στα κόμματα και έστειλε ηχηρό μήνυμα, αρνούμενος να προσέλθει στις κάλπες για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων ευρωβουλευτών. Στις δεύτερες ευρωεκλογές στις οποίες μετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία μια μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών προτίμησε τις παραλίες παρά τις συνεχείς κομματικές προτροπές για μαζική συμμετοχή. Η αποχή χτύπησε κόκκινο, με ποσοστό ρεκόρ για τα κυπριακά πράγματα, 40,60%.
Η Λευκωσία είναι η επαρχία που έκρινε τα τελικά αποτελέσματα αφού δίνει το 40% στο σύνολο των ψηφοφόρων και κατέγραψε τη μεγαλύτερη αδιαφορία για την ευρωπαϊκή εκλογική αναμέτρηση. Ηλικιακά οι νεαρές ηλικίες μεταξύ 18-35 χρόνων είναι αυτές που προτίμησαν τις παραλίες και τις διακοπές από την προσέλευση στην κάλπη.
Ο ενδιάμεσος χώρος είναι αυτός που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τη συντριπτική αποχή με μεγαλύτερο ζημιωμένο το Δημοκρατικό Κόμμα.Μέγας εχθρός η αποχή

Η σιγουριά των αποτελεσμάτων και η δεδομένη κατανομή των έξι εδρών, αλλά και το τριήμερο του Κατακλυσμού εφησυχάζουν τους ψηφοφόρους.
...όπως δήλωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, Λάζαρος Σαββίδης, ανακοινώνοντας γύρω στις 8:30 το βράδυ «συγκεντρωτικά παγκύπρια», η προσέλευση στις κάλπες «είναι 58,88% και αποχή 41,12%».
Σε ερώτηση για τους λόγους της μεγάλης αποχής, ο κ. Σαββίδης είπε ότι έχει ζητήσει «από τους Εφόρους Εκλογής να μελετήσουν τα στοιχεία, τα οποία θα έρχονται μέσω του μηχανογραφικού συστήματος από τις διάφορες κάλπες και, αν μπορούν, να κάνουν μία γενική εκτίμηση, να τη διαβιβάσουν σε εμένα», ούτως ώστε να ενημερωθούν και οι δημοσιογράφοι, «αλλά φαίνεται», πρόσθεσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, «ότι η πρώτη εκτίμησή μας για τους νεαρούς ψηφοφόρους (μέχρι 25 ετών) επηρέασε σοβαρά την προσέλευση και τα αποτελέσματα της αποχής».

2 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Άρκησες...
http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

Ανώνυμος είπε...

i en apla epidi en pezi rolo pios en na fki. Fkalloumen 6 vouleftes se mia vouli pou eshi kati ekatontades vouleftes.