Visit The Venus Project

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά Ελλάδας






Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα έκθεση στην οποία κατηγορεί την Ελλάδα για κράτηση προσφύγων, ακόμα και ανήλικων παιδιών, σε απάνθρωπες συνθήκες ενώ τους αρνείται την νόμιμη πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης για παροχή ασύλου. Την ίδια ώρα, ο θάνατος του 25χρονου μετανάστη στη Νίκαια Νέο παράθυρούστερα από κακοποίηση από αστυνομικούς, φθάνει στα διεθνή δίκτυα.
Ο φωτογράφος Moises Saman και ο δημοσιογραφικός ερευνητής Simone Troller συνέθεσαν για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) το παραπάνω έργο για να δώσουν «μια μοναδική οπτική στις εμπειρίες όσων καταφθάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή», αναφέρει το δίκτυο Al Jazeera.

Την ίδια ώρα, το BBC προβάλλει την είδηση του θανάτου του νεαρού μετανάστη στη Νίκαια Νέο παράθυρο, ύστερα από κακοποίηση που υπέστη από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές. Στο ρεπορτάζ, ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι μετανάστες από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές ταυτίζεται με την Αμπού Γκράιμπ Νέο παράθυρο, τη διαβόητη αμερικανική φυλακή στο Ιράκ, η οποία έχει γίνει συνώνυμη των απάνθρωπων βασανισμών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο ότι ο ελληνικός λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς την Αστυνομία και επαναλαμβάνει τη θέση ότι δεν θα ανεχθεί την αστυνομική βία. «Οι περισσότεροι Έλληνες θα καλωσορίζουν τις δηλώσεις του υπουργού. Σίγουρα αρμόζουν σε κάποιον που ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από μία εβδομάδα. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι: μπορεί να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος Malcolm Brabant.




Δημοσίευση: 15-10-2009 12:54 από Ομάδα TVXS