Visit The Venus Project

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Πίσω από την οικονομική κρίση βρίσκεται μια ωρολογιακή βόμβα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

(Λονδίνο) Η υφήλιος κάθεται πάνω σε μια κοινωνική, πολιτική και οικονομική ωρολογιακή βόμβα, η οποία τροφοδοτείται από μια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε σήμερα η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Αϊρίν Χαν, παρουσιάζοντας την Ετήσια Έκθεση 2009 της Διεθνούς Αμνηστίας: Η Κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανά τον Κόσμο.
«Πίσω από την οικονομική κρίση βρίσκεται μια εκρηκτική κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων,» επισήμανε η Αϊρίν Χαν. «Η οικονομική ύφεση έχει επιδεινώσει τις καταπατήσεις, έχει αποσπάσει την προσοχή από αυτές και έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα, Στο όνομα της ασφάλειας, τα ανθρώπινα δικαιώματα ποδοπατήθηκαν. Σήμερα, στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης, υποβιβάζονται σε δεύτερη μοίρα.»
«Η υφήλιος έχει ανάγκη μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα – όχι υποσχέσεις στα χαρτιά, αλλά δέσμευση και απτές ενέργειες από τις κυβερνήσεις για να απενεργοποιηθεί η ωρολογιακή βόμβα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να επενδύσουν στα ανθρώπινα δικαιώματα με την ίδια αποφασιστικότητα, με την οποία επενδύουν στην οικονομία.»
«Δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη ασφάλειας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας,» τόνισε η Αϊρίν Χαν. «Αυτή η κρίση έχει να κάνει με τις ελλείψεις τροφίμων, θέσεων εργασίας, καθαρού νερού, γης και στέγης, καθώς και με τη στέρηση και τις διακρίσεις, την αυξανόμενη ανισότητα, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, τη βία και την καταπίεση ανά τον κόσμο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: