Visit The Venus Project

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

6 χρόνια Γουαντάναμο: Πείτε ΟΧΙ στις παράνομες κρατήσεις των Η.Π.A


Η αμερικάνικη κυβέρνηση, στον «πόλεμο» της «κατά της τρομοκρατίας», απαγάγει και «εξαφανίζει» ανθρώπους και τους κρατάει σε μυστικές τοποθεσίες όπου υποβάλλονται σε βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης, χωρίς ποτέ να περάσουν από δίκαιη δίκη και να κατηγορηθούν για κάποιο αδίκημα.Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν κάνει τον κόσμο μας πιο ασφαλή. Αντιθέτως, παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Το κέντρο κράτησης των Η.Π.Α. στο Γουντάναμο είναι το σύμβολο αυτής της παρανομίας. Παρά τη διεθνή κατακραυγή και τη δήλωση της ίδιας της αμερικάνικης κυβέρνησης πως εύχεται να κλείσει το Γουαντάναμο, στις 11 Ιανουαρίου 2007 συμπληρώνονται 6 χρόνια από την μεταφορά των πρώτων κρατουμένων στο Γουαντάναμο. Πολλοί κρατούμενοι συνεχίζουν να αργοσβήνουν σε βάναυσες και απάνθρωπες συνθήκες.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει ετοιμάσει ένα κείμενο 13 σημείων που συνοψίζει τα πρακτικά θετικά βήματα που θα έπρεπε να κάνουν οι αμερικανικές αρχές για να σταματήσουν τις παράνομες κρατήσεις.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣΜε τη βοήθεια απλών ανθρώπων όπως εσύ μπορούμε να σταματήσουμε τις παράνομες κρατήσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης. Μπες στο http://www.tearitdown.org/ και υπέγραψε τη διακήρυξη της Διεθνούς Αμνηστία. Ζήτησε να κλείσει το Γουαντάναμο ως πρώτο βήμα για τον τερματισμό των παράνομων κρατήσεων των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: